Hakkımda

Fotoğrafım
hiçbir zaman eşkenar üçgenin dik açılarının toplamı ilgimi çekmedi.İlgimi çeken tek şey aramızda sinsice yaşayan pezevenklerdi....

17 Aralık 2012 Pazartesi

Kış ve aşk

      Çekmişim yün çoraplarımı, pazen donumu, bildiğin ajurlu el örgüsü yeleğimi en uzun kış gecelerine girizgah yapmakla meşgulüm.Kitaplarım hazır.Çayım.Kahvem.Patlamayı bekleyen mısırlarım.Hayalimde kestane kebabı. Anılarımda çocukluğumun huzurlu soba dipleri, büyüklerin masalları...
       İç gıcıklayıcıdır  kış.
       Büyük aşklara kar manzaraları eklenmezse, ben  aşka aşk demem. Üşüyerek sokulacaksın. Soğuk, kuduz köpek gibi ısıracak onunla buluşmaya giderken bacaklarını. Bir ara kulaklarını hissetmeyeceksin hatta. Şımartacak sevgilin seni üşüdüğün için.Kar yağmaya başladı mıydı hava yumuşar, soğuk yerini tatlı bir ışıltıya bırakır. Ayak değmemiş kara basarak hiçbir zaman gerçek olmayacak hayalleri ezeceksin beyaz beyaz. Sonra belki diğer mevsimlerin geçit vermediği anlamsızlıklara güleceksin,karnın ağrıyarak.  Örneğin Sabiha Teyze'nin sokağında yuvarlanacaksın sevgilinle kucaklaşarak..
     Ve şarap. Sıcak sıcak içecek, azar azar yumuşayacaksın. Sonra en yüksek tepeyi bulup çıkacak ve avazın çıktığı kadar bağıracaksın kar kümesi olmuş şehre. Sesin nasıl da yankılanıp dönecek sana. Koca evrende  senin sesin.
      Şimdi tabii yaş kemale erse de akıl ermediğinden yine de bu gibi çılgınlıklar yapmıyor değilim sevdiğecimle. Bana deli muamelesi yapsa bile teşnem oluyor seve seve.
      Kaç kez karda mahsur kalmışlığım vardır hatırlamıyorum. Hepsi ayrı koku ve tatlar bırakmış zihnimde.Sırf dekor olsun diye toplayıp geldiğim yün yumakları karşımda .Utanmasa kendi kendini örecek kaşkol. Benden  hayır yok!
       Birbirinden saçma yeni yıl eğlenceleri. Tipi kaymış yüzlerin 10-9-8....1-sıfırrrrrrrrrrrr nidalarıyla abartılı sevgi gösterileri. Tüm bu anlamsızlıkları  anlamlı kılan ne sanıyorsun? Soğuk ve kar. Görüyorsun ya  herşey  özleme dönüşüveriyor kış sayesinde.
        Şimdilerde  kar tipi tufan demeden kafeleri sokaklara taşıyan insanlar var neyseki.O,  -8 de buharı tüten  salep içmenin keyfini ne yaşatır başka? Buz kalıbına dönmüş ayakların eve dönüşündeki sevincini? Ya da dışarıda köpekler uluyorken, sıcacık yatağında kitap okumanın gevşekliğini? Sabah uyandığında kızarmış ekmeğin kokusunu?  Ne verebilir?
        Ancak şu an yün çorap modundayım...Batıp,kaşındırıyor meret. Hatta köy pazarından çetik almayı planladım. Şöyle en kabasından. Sonra uzun geceler bitmeden  hayaletli hikayeler anlatırız yine birbirimize . Korkudan s.çmaya gidemeyecek hallere düşeceğiz. Bizde bol miktarda var bu hikayelerden. Geceleri şehrin girişinde arabaların önüne çıkan beyaz tenli , beyaz elbiseli kadın mesela. Hortlamış besbelli. Birini arıyor olsa gerek. Belli günlerde kapısını çaldığı evler  olabiliyormuş...Bize gelir belki kim bilir?
        Kış güzel zaman.Bereketli ve sevgili günler.Tadını çıkarmalı. Doğaya akmalı ve iyiden iyiye kendini teslim etmeli...Haydi bakalım...
       

Hiç yorum yok: